Magazine online unde se pot folosi cardurile Pluxee cu prima de cariera didactica

Lista cu magazine online unde se pot folosi cardurile Pluxee cu prima de cariera didactica – actualizare 2024

Actualizare 31.03.2024: Conform EduPedu.ro, federațiile sindicale transmit că peste 2.000 de profesori și alți angajați din Învățământ care au primit cardurile de primă de carieră didactică sau profesională, dar care nu le au alimentate, ar urma să primească banii pe acestea „în zilele următoare”. Asta din cauza faptului că nu a fost respectat fluxul și nu au fost asumate datele comunicate. Banii ar fi trebuit virați încă din luna octombrie, adică acum jumătate de an. Sumele pot fi cheltuite până pe 31 august 2024. Cei care vor primi in curand prima didactică de 1.500 de lei, pot gasi mai jos in ce magazine online se pot folosi aceste carduri speciale.

În conformitate cu prevederile OUG 58/2023, până la sfârșitul acestui an școlar, aproximativ 282.000 de salariați din învățământul preuniversitar ar urma să primească aceste carduri, este altă precizare din informarea FSE „Spiru Haret” și FSLI.

Pentru justificarea celor 450 de lei din prima de carieră didactică, profesorii nu trebuie să mai facă un referat, ci doar o declarație pe propria răspundere privind corelarea dintre produsul/serviciul achiziționat și „nevoia didactică individuală specifică”, potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial.

Pentru prima de cariera didactică sunt eligibile cheltuieli precum achiziția de laptopuri, tablete, telefoane inteligente, ceasuri inteligente și orice alte dispozitive care pot fi folosite în procesul educațional, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul investițiilor și proiectelor europene Adrian Câciu.

Potrivit Ministerului Educației: acordarea primelor de carieră didactică reprezintă o măsură menită să susțină dezvoltarea profesională continuă a personalului didactic în vederea creșterii calității și echității sistemului educațional.

Este o recompensă financiară destinată cadrelor didactice, în semn de apreciere pentru dedicarea și aportul lor la progresul constant din domeniul educațional, având scopul de a încuraja excelența în învățământul școlar sau universitar.

Mai jos gasiti cateva magazine online din care puteti achizitiona produse (echipamente IT și alte echipamente didactice de tehnologia informație) si care permit plata folosind cardurile Pluxee cu prima de cariera didactica:

>> Oferta speciala de la Libris: Cupon special de reducere pentru profesori, cupon ce ofera o reducere de 15% tuturor produselor care nu au deja o reducere mai mare >> cititi aici detaliile ofertei

>> eMAG a creat un ghid special privind achizitia de echipamente IT accesibile cu cardul de primă didactică >> pagina dedicata o puteti accesa aici

>> Edu Class ofera o reducere de 10% pentru Profesori, pentru produsele care nu sunt deja in alte promotii, reducere valabila timp de 4 ani >> detalii aici

>> Cardul de Carieră Didactică se poate utiliza și pentru achiziția produselor din eShop ASUS >> detalii aici

Beneficiarii primei de carieră didactică sunt:
– Cadrele didactice și didactice auxiliare din învățământul preuniversitar de stat (1500 de lei);
– Cadrele didactice din sistemul de învățământ universitar de stat care dețin gradul didactic de conferențiar, șef de lucrări/ lector și asistent universitar (1500 de lei);
– Personalul didactic auxiliar din sistemul de învățământ universitar (500 de lei).

Listele cu beneficiarii finali ai primelor didactice au fost elaborate de inspectoratele școlare, pe baza informațiilor comunicate și asumate de fiecare școală în parte. Universitățile de stat au elaborat listele cu beneficiarii finali potrivit unor proceduri proprii.

Dascălii care beneficiază de voucherele oferite de stat vor putea folosi banii pentru a-și acoperi cheltuieli pentru cursuri de pregătire sau achiziționarea unor echipamente IT și alte echipamente didactice de tehnologia informație și cărți de specialitate. De asemenea, banii vor putea fi folosiți pentru acoperirea cheltuielilor aferente nevoilor didactice individuale specifice ale cadrelor didactice.

Ministerul Educatiei a specificat inca de la inceput ca NU va exista o lista finala cu magazinele pentru prima didactica. POT fi cumparate produse mai scumpe de 1.500 lei, cu achitarea diferentei. Lista este actualizata permanent si ea poate fi accesata aici: vezi pagina de unde poti accesa reţeaua de parteneri afiliați Pluxee

Lista magazinelor este actualizata saptamanal si este impartita pe categorii de cheltuieli precum: librarie-papetarie, electronice, electrocasnice, farmacie si servicii medicale, agentii de turism, hoteluri si pensiuni, magazine de cosmetice si de accesorii.

Cardul pentru prima de carieră didactică nu poate fi folosit pentru efectuarea de operațiuni de retragere de numerar sau de preschimbare în numerar.
Prima care a fost virata in luna octombrie 2023 poate fi folosita pana pe data de 31.08.2024.

Intrebări privind prima de carieră didactică

Mai jos gasiti cateva intrebari frecvente si raspunsuri privind cardurile de cariera didactica:

– Cand se alimenteaza cardurile pentru prime?
Acestea se alimenteaza, de regula, in 2-3 zile lucratoare de la confirmarea primirii suportului electronic (cardului) de catre beneficiarul final.

– De ce sumele pentru prima didactica au fost virate in doua transe (1.050 lei si 450 lei), chiar daca in aceeasi zi?
Operatorul economic responsabil de emiterea tichetelor a implementat o solutie inovativa „multi-portofel”. Astfel, suma de 450 de lei reprezinta 30% din valoarea nominala a primei de cariera didactica pana la care pot fi acoperite nevoile individuale specifice activitatii didactice.

– Exista o lista finala a comerciantilor la care pot fi utilizate primele pentru cariera didactica si cariera profesionala?
Nu, nu va exista o lista finala. Aceasta se actualizeaza permanent si orice comerciant care isi exprima intentia poate fi introdus pe lista.

– Personalul din invatamant poate propune comercianti?
Da, personalul din invatamant poate propune comercianti. Te rugam sa transmiti sugestia ta la urmatoarea adresa: [email protected]

– Pot utiliza intreaga suma (1.500lei) pentru una dintre cele trei categorii definite prin OUG58/2023: (i) cheltuieli privind cursurile de pregatire profesionala, precum si alte categorii de cheltuieli asimilate acestora, (ii) cheltuieli pentru echipamente IT, (iii) cheltuieli privind carti de specialitate, precum si alte categorii de cheltuieli asimilate acestora?
Da.

– Pot utiliza suma in comun cu alte persoane (ex. sot si sotie) pentru a achizitiona un echipament insumand valoare cumulata?
Nu. Justificarea achizitiilor se face la nivel individual.

– Pot sa achizitionez un echipament IT, o carte de specialitate sau un curs de pregatire profesionala cu valoare mai mare de 1.500 lei si sa achit diferenta din venituri proprii?
Da. Se poate justifica suma cu o factura in valoare mai mare de 1.500 lei.

– Pot achizitiona materiale consumabile si elemente de birotica pentru sustinerea activitatii didactice?
Da, in limita a 30% din valoarea primei de cariera didactica.

– Sunt necesare documente pentru justificarea celor 30% din prima de cariera didactica?
Doar declaratia pe proprie raspundere, cu mentiunea ca se poate verifica eligibilitatea cheltuielilor.

– Pot efectua cumparaturi online folosind prima de cariera didactica?
In functie de specificul comerciantului, cardul poate fi utilizat pentru achizitii atat in magazine, cat si online.

– În cuantumul celor 30% din prima de carieră didactică pot cumpăra orice tip de produs?
Nu. Sunt eligibile doar produsele care vizează acoperirea de nevoi individuale specifice activității didactice.

– Sunt necesare documente pentru justificarea financiară a celorlalți 70% din prima de carieră didactică?
Da, documentele justificative fiind specificate în OMIPE nr. 3956/2023.

prima de carieră didactică

In acest articol am raspuns la cateva cautari generale care sunt de interes pentru cei care cauta mai multe informatii despre acest subiect:
– Lista magazine prima didactica bucuresti – cel mai rapid mod de achizitionare al produselor folosind prima didactica pentru profesori este sa plasati comanda online, indiferent ca sunteti din Bucuresti sau din alt oras din Romania;
– Pluxee lista magazine prima didactica – mai sus gasiti link-ul direct catre lista magazinelor ce ofera posibilitatea folosirii cardurilor Pluxee;
– Lista magazine prima didactica iasi – si in Iasi sunt magazine care accepta cardurile cu prima didactica dar online puteti comanda de oriunde;
– Lista magazine prima didactica dolj – in Dolj sunt magazine care ofera posibilitatea folosirii primei didactice dar accesand magazinele online din aceasta pagina puteti comanda de oriunde din tara;
– Altex prima didactica – alaturi de Altex mai sunt si alte magazine online, pe care le gasiti in acest articol, de unde puteti achizitiona articole folosind prima didactica;
– Lista magazine prima didactica emag – mai sus gasiti link direct catre procedura de achizitionare produse online de la eMAG;
– Emag prima didactica – eMAG ofera posibilitatea folosirii cardului cu prima didactica pentru plata online;
– Ce poti cumpara cu prima de cariera didactica – mai sus gasiti toate detaliile legate de acest aspect.

Lista Magazine Online de Incredere